Miksi viinimestarit.com?

Viiniharrastukseni muuttui vakavaksi vuonna 2000, kun olimme kesälomalla Bordeaux’ssa. Siellä kiertelimme kymmenillä viinitiloilla ja havaitsimme kuinka korkeaa laatua pienet tuottajat tekevät ja toisaalta kuinka kohtuullinen heidän viiniensä hinta oli. Olin aikaisemmin käynyt usealla viinitilalla niin Saksassa, Sveitsissä, Italiassa kuin Australiassakin, mutta nyt oli ensimmäinen kerta, kun päätin uskaltaa tilata viiniä myös Suomeen. Selvitin tullista muodollisuudet ja keräsin pienen porukan. Ensimmäinen yhteisostomme oli kokonaista 324 pulloa. Kyseessä oli Moulin de Blanchon vuosikerta 1998, jota minulla taitaa vieläkin olla pari pulloa kaapissa.

Vuosien saatossa valikoima laajeni pienten tyypillisesti perhetilallisten viineillä. Alueellisesti olemme pysyneet Euroopassa, koska täältä löytyy paljon hyviä viinejä, kuljetuskustannukset ovat kohtuulliset ja tullimuodollisuudet EU:n sisällä melko vähäiset. Valikoiman kasvaessa ystäväpiiri laajeni ja ennen niin pienet määrät kasvoivat isommiksi, jopa tuhansiin pulloihin. Samalla myös byrokratia ja papereiden täyttäminen lisääntyi ja alkoi vaatia enemmän työtä, mutta jokaisesta erästä kaikki velvollisuudet hoidettiin kunnialla.

Kaiken tämän tein harrastuksena, joten itselle siitä jäi tekemisen ilo ja paljon tyytyväisiä ystäviä ja kavereita. Jossakin vaiheessa pää tulee kuitenkin vetävän käteen, joten oli aika tehdä päätös joko supistaa toimintaa merkittävästi tai koettaa siipien kantavuutta yrittäjänä. Päädyin yrittäjyyteen ja uskon vakaasti laadukkailla viineillä olevan riittävästi kysyntää. Kimppatilauksissa mukana olleet ovat viineistä nauttineet, siitä on todistuksena alati kasvaneet tilausmäärät. Vuosien aikana olen saanut useammasta viinin tuottajasta kumppanin, joka on valmis jatkamaan yhteistyötämme.

Tulevaisuudessa kasvatamme valikoimaamme, mutta toimimme yhä vain pienten tilojen kanssa ja valitsemme tarjontamme samalla pieteetillä, millä aikaisemmatkin viinit on valittu. Emme varastoi viinejämme itse, vaan toimitukset tulevat suoraan tuottajilta asiakkaille. Näin saamme merkittävän kustannushyödyn, jonka siirrämme asiakkaiden eduksi. Lisäksi pidämme hintamme kilpailukykyisinä kuitenkin maksaen jokaisesta pullosta kaikki säädetyt verot ja maksut. Uskon vakaasti, että voitte nauttia nyt ja tulevaisuudessa meidän valikoimamme laadukkaista viineistä. Mikäli joku asia teitä askarruttaa, ollaan yhteydessä, kerron mielelläni lisää.

Ystävällisin terveisin

Matti Sievänen


 

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font:

Soita meille

+358 40 5511708

info@viinimestarit.com

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00